Menu

Skokøbsguiden

Online butikker15. Juni - 2017

Nike running sko

Når man handler online, er det en god idé at sikre sig at det er et veletableret firma, man placerer sin ordre hos, samt giver sine kreditkort-oplysninger til.

Lige som almindelige butikker, har online butikker også deres tilbud og udsalg på deres varer. Men særligt ved skokøb og særligt ved køb af løbesko, hvor pasform mv. har rigtig stor betydning for dig som løber, er det vigtigt man ved hvad man køber, og hvis ikke, at man vil tage besværet, med at returnere en vare, der ikke viste sig at passe til ens fødder. Derfor undersøg, returnerings-muligheder. Skal du selv stå for portoen og pakning ved returnering, kan det måske hurtigt ødelægge oplevelsen, som et ellers godt køb kan give.

En anden ting er forsendelsestiden. Skal pakken hentes et sted? Er varen på lager hos sælger? Nogle butikker vil kunne levere gratis næste dag til din nærmeste pakkebutik. Mens andre vil tage sig betalt, måske afhængigt af hvor meget du køber for.

Handler du på udenlandske websider, vil den danske købelov, jo ikke gælde. Så 2 års reklamationsret, fortrydelsesret, skal man nok ikke regne med. Ydermere, vil det sandsynligvis være endnu sværere og dyrere at returnere en pakke til udlandet.

Tilgengæld kan besparelsen ved at handle i udenlandske netbutikker være større. Momsen er lavere der, konkurrencen større, og ved valutaudsving, når f.eks. den svenske krone falder eller det engelske Pund, kan man pludseligt spare måske 30%, selv for varer, der reelt ikke er på tilbud.

Jeg vil ikke anbefale at købe løbesko på Nettet, medmindre du ved modellen og størrelse passer dig eller returneringsmulighederne er i tip-top.

Det er lidt dårligt stil, at prøve sko i butikken og bruge ekspedientens tid, blot for efterfølgende at købe dem billigere på Nettet. Men har du erfaring med et par sko, der passer dig, synes jeg du skal lade dine løbesko komme til dig.

Danske netbutikker med løbesko

Udenlandske netbutikker